SÅ HÄR GÅR DET TILL

Vid första besöket analyserar Tommy din fot, känner igenom senstruktur, fotens rörlighet och om det föreligger några rotationsrelaterade symtom i fot, knä, höft eller rygg.

Smärta i fot, underben, knä, höft och rygg kan bero på att fötterna pronerar (foten faller inåt) eller supinerar (foten faller utåt). Tommy tittar då även på vilken sko som är rätt för dig beroende på ändamål.

För att kunna tillverka en perfekt fotbädd för dig utför Tommy en gipsavgjutning av dina fötter. Här får du ligga på mage på en brits.

Gipsavgjutningarna fylls sedan med gips och en modell av dina fötter finns nu färdig för att använda vid tillverkningen av dina fotbäddar. Denna metod ger en optimal passform.

En vecka senare (eller efter överenskommet) är dina fotbäddar färdiga för utprovning och leverans. Tommy utför allt för hand och specialtillverkar dina fotbäddar för optimal funktion och passform.

Tommy har stor erfarenhet när det gäller utprovning av ortoser. Det är viktigt att du får rätt stöd och avlastning i relation till din skada. Tommy samarbetar bara med de bästa ortostillverkarna. Kontakta Tommy för mer information. Boka tid här.